onze visie op onderwijs en opvoeding

Kwalitatief onderwijs in eigen dorp, in een school waar iedereen zich thuis mag voelen, daar staan wij voor.

 

Wij willen onderwijs bieden op maat van ieder kind, zodat het een positief zelfbeeld ontwikkelt en gemotiveerd is.  Onze ambitie is om het creatief denken aan te scherpen, zodat kinderen in staat zijn om de problemen aan te kunnen die zich voordoen in hun leefwereld.   

We zetten onze leerlingen aan om initiatief te nemen, degelijk te communiceren en samen te werken.  Onze meesters en juffen creëren een positief leerklimaat, waarin kinderen zich veilig voelen en dat hen tegelijk prikkelt om het beste van zichzelf te geven. 

Ieder kind is anders, met eigen behoeften en talenten. Klim Op speelt hierop in door een stevig onderbouwde leerlingbegeleiding.  We houden er rekening mee dat niet alleen de zwakkere kinderen maar ook de sterken extra aandacht nodig hebben. We streven ernaar dat ieder kind zo zelfstandig mogelijk aan de slag kan.

Onze zorgondersteuners, onder leiding van zorgcoördinator Lander Geysen, spelen kort op de bal en leidt zo alles in goede banen in samenwerking met de klasleerkrachten, het CLB, het ondersteunings-netwerk en externen. 

Leren en ontdekken

 

Levensecht onderwijs betekent dat je de kinderen inspireert door hen te laten ontdekken hoe boeiend onze snel veranderende wereld in mekaar zit. Maar ook jezelf ontdekken is belangrijk : wat je goed kan, en wat je werkpunten zijn. Persoonlijkheids- en kennisontwikkeling gaan bij ons hand in hand.

We willen onze leerlingen begeleiden om zoveel mogelijk zelfstandig te worden in het leren en afwerken van taken. Maar er komen nog heel wat andere aspecten aan bod: we hebben een rijk sportaanbod, we werken muzisch en we doen zorgvuldig gekozen educatieve of culturele uitstappen. Klasoverschrijdende activiteiten, zoals het wekelijkse knapuur, dragen bij tot de sociaal-emotionele ontwikkeling van onze kinderen. 

 

meer details :

© 2019 - gemeenteschool Klim Op   |   Gasthuisstraat 8 , Gooreind   |   03 690 46 65  |   info@schoolklimop.be

  • Facebook Social Icon