150 jaar gemeenteschool in Gooreind

 

Ons tweejaarlijks schoolfeest staat in het teken van 150 jaar gemeentelijk onderwijs.  We gaan met een echte teletijdmachine terug in de tijd, naar de school van vroeger en naar een echte ‘Vlaamse kermis’ met tientallen spelletjes.

Om het nog echter te maken komen we allemaal verkleed als in grootmoeders tijd. Doorzoek dus alvast de zolder, of die van moemoe!

De deuren gaan open vanaf 18.30 u, en kort daarna volgt de plechtige opening. Ouders, familieleden en sympathisanten kunnen supporteren voor hun kinderen of gezellig ‘buurten’ op ons zomerterras.  

Dat wordt vast en zeker een hele leuke avond om het schooljaar mee af te sluiten!

Blog eerste leerjaar

 

Lees alles over de avonturen van de kinderen uit leerjaar 1.

Zo krijg je een idee van het reilen en zeilen in de klas van juf Anick.

Vernieuwde werking CLB

Onze school werkt nauw samen met het CLB. Samen zoeken we naar oplossingen voor optimale ondersteuning van onze leerlingen.  Door het nieuwe decreet ‘leerlingbegeleiding’ werd de structuur en de werking van het CLB aangepast.

Het CLB werkt op vier domeinen:

  1. Preventieve gezondheidszorg

  2. Leren en studeren

  3. Onderwijsloopbaan

  4. Psychisch en sociaal functioneren

Meer info vind je hier.

Jaarthema '18 - '19 : Samen op de ladder

Opklimmen, dat doen we samen! Leerlingen, leerkrachten en ouders! Samen zorgen we ervoor dat we het beste uit onszelf halen. Want we willen beter worden in wiskunde, taal, W.O. en Frans! Maar we zullen ook onze talenten verder ontwikkelen en met respect omgaan met elkaar en de ons omringende wereld.

 

Dit schooljaar verwelkomen we enkele nieuwe leerkrachten in onze school. Juf Joke Peeters versterkt samen met Meester Tim en juf Griet het 4de leerjaar. Juf Katrien Stremes is de parallelcollega van Juf Hilde in 3B. En Juf Femke Uytdewilligen gaat voor extra ondersteuning zorgen voor team en leerlingen.

 

Dit jaar vieren we ook 150 jaar gemeentelijk onderwijs in Gooreind. U leest het goed: al anderhalve eeuw zorgt het gemeentebestuur voor onderwijs in ons dorp!

Knapuur en STEM

In ons wekelijks een Knapuur bieden we onze leerlingen extra kansen om hun talenten te ontdekken en te ontwikkelen. Er zijn heel uiteenlopende activiteiten voorzien. De kinderen worden in klasoverschrijdende groepjes verdeeld en zo kunnen ze in een vierweekse cyclus telkens een andere activiteit beleven, zoals Orff, yoga, verkeersoefeningen, ICT-vaardigheden en STEM.

STEM staat voor science, technology, engineering en mathematics. Of anders gezegd: wiskunde, wetenschappen en techniek. Maar vooral het onderdeel ‘engineering’ is belangrijk, want dit wil zeggen dat de leerlingen mogen onderzoeken, experimenteren en ontwerpen om een oplossing te vinden.Zo wordt het onderzoekend leren en het oplossingsgericht denken van onze leerlingen gestimuleerd.

Zwemmen in 2 en 3

In alle Wuustwezelse scholen krijgen enkel de leerlingen van 2 en 3 zwemles. Deze leeftijd is ideaal om snel en efficiënt zwemvaardigheden aan te leren, vandaar de keuze voor deze leeftijdsgroep.

 

Per leerjaar zijn er tien opeenvolgende zwembeurten van 45 minuten. Het doel van deze zwemlessen is dat de kinderen (minstens) de eindtermen bereiken.

In de eindtermen lichamelijke opvoeding in het basisonderwijs lezen we wat zwemmen betreft het volgende:

  • De leerlingen kunnen ongeremd en spelend bewegen in het water.

  • De leerlingen voelen zich veilig in het water en kunnen zwemmen.

 

Vier niveaugroepen

We gaan zwemmen in het zwembad van Zundert, waar de kinderen ingedeeld worden in vier niveaugroepen. In het eerste niveau wordt aan watergewenning gewerkt. Deze lessen worden gegeven door onze eigen leerkrachten.  In niveau 2 en 3 wordt het eigenlijke zwemmen aangeleerd door ervaren zweminstructeurs van De Wildert. In niveau 4 (gevorderden) geven onze eigen leerkrachten de lessen en wordt de zwemstijl verder verfijnd.  Aan het eind van dit niveau hebben de kinderen genoeg zwemvaardigheden om het A-diploma te behalen. Er worden echter geen diploma’s uitgereikt tijdens het schoolzwemmen, maar elk kind krijgt na de lessenreeks wel een zwemrapport met daarop info over het bereikte zwemniveau.

Het valt wel aan te raden om de kinderen al wat aan watergewenning te laten doen alvorens de zwemlessen starten.

De kosten voor het zwemmen zijn inbegrepen in de maximumfactuur.

Please reload

© 2019 - gemeenteschool Klim Op   |   Gasthuisstraat 8 , Gooreind   |   03 690 46 65  |   info@schoolklimop.be

  • Facebook Social Icon