top of page
logo prikbord groen oranje.png

nieuwspagina vol nuttige, leuke en interessante weetjes

LENTEBLOEMACTIE   Vriendenkring

Haal de lente in huis en steun onze school!

In februari organiseert de Vriendenkring haar jaarlijkse bloempotjesactie om de kas te spijzen. De inkomsten worden gebruikt om pedagogische initiatieven te steunen die ten goede komen aan alle kinderen. Dit jaar hebben ze iets in petto voor de ‘Schrikkeldag’, maar daar kunnen we verder nog niks over verklappen!

 

ZO GAAT HET IN ZIJN WERK:

  • Voor 7,5 euro kan je een set van drie potjes kiezen. Op het inschrijvingsformulier kan je aangeven hoeveel setjes je wil en hoe ze samengesteld moeten zijn. 

  • Per setje kies je de bloemen: narcissen of blauwe druifjes of hyacint, altijd drie in totaal.

  • Gebruik het inschrijvingsformulier dat je vindt via deze link. Je vindt er ook meer details.  De gegevens die je ingeeft zijn enkel ten behoeve van uw bestelling en ze worden na de actie verwijderd. 

  • De beste verkopers krijgen een mooie prijs! Maak dus reclame bij vrienden en familieleden om ook te bestellen.

  • Bestellen kan tot woensdag 6 maart.

  • AFHAALDAG bestellingen: vrijdag 15 maart, tussen 15 en 18u in de refter van onze school.

ZEG HET VOORT!

voorjaarsbloemen.png

Scholenbeurs en aanmelden in het middelbaar

scholenbeurs_insta story.jpg

SCHOLENBEURS

De overstap van de lagere school naar het secundair onderwijs is een belangrijk moment. Om jongeren te helpen een gemotiveerde en goede schoolkeuze te maken, organiseren de lokale besturen van Essen, Wuustwezel en Kalmthout een scholenbeurs. Jongeren uit het 5de en 6de leerjaar kunnen er, samen met hun ouders, kennismaken met meer dan twintig secundaire scholen uit de regio.

Elke school heeft een informatiestand over de werking, visie, studierichtingen en -mogelijkheden. Er zijn scholen uit Antwerpen, Brasschaat, Ekeren, Essen, Hoogstraten, Kalmthout, Kapellen, Stabroek en Wuustwezel.  Ook het CLB is aanwezig op de beurs. 

Na deze eerste ontmoeting kan je de scholen van je voorkeur bezoeken tijdens hun opendeurdagen.

 

De scholenbeurs vindt plaats van 16 tot 20 uur in sporthal Gitok, Vogelenzangstraat 10 in Kalmthout. Aan de sporthal zelf zijn er enkel parkeermogelijkheden voor fietsers en personen met een handicap. Je kan de auto parkeren aan het marktplein en het station van Kalmthout.

Heel belangrijk: Op tijd AANMELDEN bij de school van je keuze!

Secundaire scholen werken met een online aanmeldsysteem. Meestal gebruiken scholen binnen eenzelfde gemeente/regio hetzelfde aanmeldsysteem.

De ‘aanmeldingsperiode’ verschilt van school tot school. Zorg dus dat je zeker op tijd bent om aan te melden.

Na de aanmelding kan je een inschrijvingsticket bekomen voor de school (scholen) van je voorkeur.

Wij maakten een overzicht van de aanmeldsystemen en –procedures van de scholen in onze omgeving, met handige links!

Dat overzicht vind je HIER.

Klim Op viert carnaval

Op vrijdag 9 februari gaan we knallen! Het is dan carnaval en voor die gelegenheid mag iedereen zijn zotste ik bovenhalen en mee naar school brengen!

We beginnen er al van 's morgens aan, met een spetterende spelshow in de turnzaal. Verder verklappen we nog niks natuurlijk. 

Na de speeltijd trekken we naar Mater Dei, waar de stoet voor alle Gooreindse scholen om 10.45u op gang geschoten wordt.  Het parcours vind je op de affiche hiernaast. Het zou tof zijn als de toeschouwers ook verkleed staan te supporteren!

Iedereen mag, zoals gezegd, zijn zotste kleren aan trekken, maar confetti en wapens zijn niet toegestaan. 

In de namiddag zorgt de Vriendenkring weer voor de traditionele pannenkoeken. Geen opgewarmde kost, maar de echte huisgemaakte lekkernijen! 

Dank je wel, Vriendenkring!

carnaval 2024 FLYER - AFFICHE.jpg

Vriendschapsweek

StipIt-logo-RGB.png

De eerste week van februari heet in Vlaanderen de 'Week Tegen Pesten'. In Klim Op noemen wij het 'Vriendschapsweek'. Dat vinden wij een betere naam, omdat hij verwijst naar het doel, namelijk dat we met z'n allen op een vriendschappelijke manier met elkaar omgaan, elkaars grenzen respecteren, eerbied hebben voor ieders eigenheid en oplossingsgericht leren omgaan met conflicten.  In de lessen LBV gaan we hier de komende tijd extra aandacht aan besteden.

Pesten is niet ok. Pesters doen het omwille van de sociale macht in de groep, uit frustratie of om zich af te reageren. Pesten, dat is agressief gedrag: herhaaldelijk kleineren, uitsluiten, intimideren, roddelen, fysiek dreigen of echt pijn doen... Pesters moeten inzien wat hun gedrag veroorzaakt, want ze zijn zich vaak niet bewust van de gevolgen van hun pesterijen. En die kunnen heel drastisch zijn.

Maar de slachtoffers, de 'gepesten', hebben ook een opdracht: zij moeten mondiger worden, sterker en voor zichzelf leren opkomen. En daarnaast zijn er nog de omstaanders. Die zien het gebeuren, zonder er iets aan te doen. Ook zij hebben een verantwoordelijkheid!

Pesten gebeurt ook online. Dat is onzichtbaar, maar het berokkent evenzeer pijn en schade. Hier moeten de ouders hun rol spelen en toezicht houden. Online pesten staat voor ons gelijk aan pesten op school.

 

Het is belangrijk dat pesterijen gemeld worden. In de eerste plaats door de kinderen zelf, maar ook ouders doen best melding als hun kind er ongelukkig bijloopt.  Leerkrachten hebben niet altijd alles gezien, omdat pesten meestal heimelijk gebeurt, zonder volwassenen in de buurt. 

 

Helaas wordt pesten soms ook in een verkeerde context geplaatst. Kinderen maken niet altijd het onderscheid tussen pesten en plagen of vervelend gedrag vertonen. Ze komen dan vertellen dat ze gepest worden, maar het is belangrijk om goed uit te zoeken wat er precies aan de hand is.  Een gezonde dialoog met alle betrokkenen lost vaak al veel op.  We willen onze kinderen inzichten bijbrengen in hun sociale vaardigheden.  En als het nodig is, hoort een gepaste sanctie daar ook bij. 

De meerdaagse uitstappen komen er aan!

zeeklassen.jpg

Op 20 maart vertrekken 3 en 4 naar St. Idesbald, voor een driedaags avontuur aan de zee. Het wordt een combinatie van leren, ontdekken, gezond bewegen in de buitenlucht en ontspannen. Een week later, op 27 maart, vertrekken 5 en 6 naar de Oostkantons met hetzelfde doel. Na de paasvakantie, op 22 april, is het de beurt aan 1 en 2 voor hun 'Expeditie Boerderij'. 

De reden waarom wij meerdaagse uitstappen organiseren, is omdat deze een hele lijst aan leer- en andere doelen afvinken, waaronder: aanschouwelijk onderwijs, actief leren, sociale vaardigheden en zelfstandigheid. Het is telkens weer een onvergetelijk avontuur.  Voor kinderen zijn het de beste herinneringen aan hun lagere school, zo vertellen ze ons aan het einde van het zesde leerjaar. 

Om ouders alle nodige info te bezorgen, worden er in klassen 1 t.e.m. 4 ouderavonden georganiseerd. In 5 en 6 krijgen de kinderen een bundel mee met daarin alle belangrijke informatie. 

We kunnen ouders niet verplichten om hun kinderen mee te sturen. Maar we weten dat wel graag vooraf en we kennen ook graag de reden. Wie weet komen we samen tot een oplossing? Weet ook dat kinderen die niet meegaan, gewoon schoolplichtig blijven en dus op school aanwezig dienen te zijn!  Ze worden dan opgevangen in een andere klas en er wordt een leerpakket voorzien met zelfstandig werk. 

Info over de betalingsregeling van de meerdaagse uitstappen vind je elders op deze website, op de pagina 'praktische info'. 

Gedichtendag

Gedicht-Bij-mij-thuis-buddy-books-jpg-1024.jpg
421899711_929173369063611_5464484796700820280_n.jpg

Op 25/1 was het Gedichtendag. Het thema dit jaar was 'Thuis'.  In Klim Op voelen we ons thuis op school!  Althans, zo wensen we dat voor onze kinderen.  Samen, groot en klein, trokken we onze 'tweede thuis' rond voor allerlei leuke en grappige opdrachtjes. Het was een dag vol taal op z'n prettigst!  

gedichtendag.jpg

De UiTPAS

Flyer-digitaal_UiTPAS_Wuustwezel.png

UiTPAS is een spaar- en voordeelkaart voor cultuur en vrije tijd. Met een UiTPAS spaar je punten bij heel wat activiteiten, die je vervolgens kan omruilen voor leuke voordelen, zoals een gratis ticket, kortingen of een gadget. Mensen met een beperkt budget krijgen met UiTPAS aan kansentarief bovendien een korting van 80% op alle UiTPAS-activiteiten binnen de regio Van Polder tot Kempen. Dat zijn de gemeenten Brasschaat, Brecht, Essen, Kalmthout, Schilde, Schoten, Stabroek, Wijnegem en Wuustwezel. 

Punten sparen met je UiTPAS kan over heel Vlaanderen bij deelnemende gemeenten en steden. Een UiTPAS kost €5 en blijft levenslang geldig. Als je jonger bent dan 18 jaar kost je UiTPAS €2 en wie recht heeft op kansentarief betaalt €1.

Als je een UiTPAS koopt, krijg je meteen leuke voordelen. Breng je identiteitskaart mee (of dat van je kinderen/partner als het voor hen is). Heb je recht op kansentarief? Breng dan ook een attest van verhoogde tegemoetkoming of schuldbemiddeling mee. Je kan een punt sparen bij elke UiTPAS-activiteit waaraan je deelneemt. Surf naar www.uitpas.be om te kijken waar je overal je UiTPAS kan bovenhalen. Klaar om je UiTPASportefeuille leeg te maken? Er is altijd wel iets leuks te vinden voor jouw aantal punten, of je er nu 5 of 500 bij elkaar gespaard hebt.

Ontdek alle omruilvoordelen in regio Van Polder tot Kempen via www.vanpoldertotkempen.be  of vraag aan een baliemedewerker of je er punten kan omruilen. 

Vriendenkringnieuws

Na het afscheid van vele vaste waarden binnen de VK werd er dit jaar gestart met een zo goed als volledig nieuw 'klein bestuur'. Dit zijn de mensen die de dagelijkse werking van onze oudervereniging voor hun rekening nemen.  

En dat nieuwe bestuur is er meteen goed ingevlogen! Hun eerste jaar zien ze in de eerste plaats als een overgangsjaar, waarin ze evalueren wat werkt en wat minder, en waarin ze op zoek gaan naar nieuwe initiatieven en activiteiten.

Ze hebben zich ook voorgenomen om de vergaderingen huiselijker te maken, zodat de gezelligheid en de betrokkenheid nog groter worden. Dus mensen die daarvan houden: sluit aan bij de Vriendenkring. 

Het nieuwe bestuur deed al enkele investeringen, zoals tentjes voor de kerstmarkt en een 'warmhoudbak'.  Die komen van pas bij verschillende activiteiten, zoals onze brunch, kerstmarkt, schoolfeesten... 

De Vriendenkring kondigt ook al aan dat de voorjaarsactie weer zal doorgaan. We hopen dan weer veel lentebloempjes te verkopen om onze kas te spijzen. 

Die centjes worden dan weer opnieuw geïnvesteerd in de school, tot nut en vreugde van alle kinderen! 

vriendenkring.jpg

Gevonden!  

Verloren voorwerpen? Check ons stapeltje!

20231221_081331.jpg

In onze refter liggen alle verloren voorwerpen netjes op een stapel, zoals je op de foto hiernaast kan zien.

Wil je kijken of er wat van je kind tussen ligt? Spring gerust even binnen.

Check goed of al de spullen van je oogappel gelabeld zijn.

Dan vinden we alles snel terug. 

  • fotoalbum
  • Facebook
bottom of page