top of page
Gras met Dew
logo prikbord groen oranje.png

nieuwspagina met maandkalender en weetjes

wat komt.png

Wat komt:

  • di 7/11: Lezing in 't Schoolhuis: 'Praten over seksualiteit.

  • vr 10/11: pedagogische studiedag. Geen school voor de leerlingen.

  • do 23/11: KNAPDAG.

  • wo 29/11: Sint en zijn Pieten komen naar Klim Op!

Brunchen op de Familiedag
zondag 15 oktober

image.png

Op zondag 15 oktober vindt onze traditionele wandeltocht met overheerlijke brunch plaats in onze prachtig versierde refter. Deze brunch is het ideale moment om uw familie te verrassen! Kom samen met hen lekker en gezellig tafelen!

Het uitgebreide buffet bestaat onder andere uit een ruim assortiment van verse broodjes, charcuterie, allerlei zoetigheden, roerei, spek, croissant, koffie, thee, fruitsap,… alles à volonté!

 

INSCHRIJVEN: 

Tijdig inschrijven helpt ons bij onze voorbereiding.  Je laat weten wanneer je wil komen eten en met hoeveel personen. 

Kostprijs: 

  • Kinderen tot en met 3 jaar eten gratis!

  • Kinderen tot en met 6de leerjaar betalen slechts 8€

  • Volwassen eters aan 12€

Je hebt tijd tot 8 oktober om in te schrijven, maar hoe eerder hoe beter! Inschrijven doe je via de startpagina ('home'). Daar kan je doorklikken naar het inschrijvingsformulier

 

Vele helpers maken licht werk!

Het is dankzij vrijwilligers dat deze dag vlekkeloos kan verlopen. Zij steken de handen uit de mouwen steken om de tafels af te ruimen en klaar te zetten, het buffet aan te vullen, af te wassen…

We zoeken nog een aantal bijkomende helpers.

Wil u op 15 oktober een handje toesteken om ‘voor’ of ‘achter’ de schermen alles goed te laten verlopen?

Stuur dan (voor 8/10) een mailtje naar vriendenkring@klimopgo.be  Dat is het mailadres van de Vriendenkring.

Geef aan welke welk(e) blok(ken) u wil komen helpen: 

  • 8u30 – 10u (klaarzetten, voorbereiding, warme gerechten koken,…)

  • 10u – 11u30 (aanvullen, bediening drank, afruim, afwas,…)

  • 11u30 – 13u (aanvullen, bediening drank, afruim, afwas, afbouw,…)

DANK!

Boost Camp voor het 5de leerjaar

Steeds meer kinderen kampen met mentale problemen, stress, onzekerheid, weinig zelfvertrouwen enz.  In het nieuws vernamen we onlangs nog dat het aantal kinderen dat antidepressiva neemt, fel gestegen is de laatste jaren. 

Het CLB werkte samen met het Centrum voor Geestelijke Gezondheidszorg een cursus uit met als doel kinderen te ondersteunen in hun emotionele ontwikkeling. 'Boost Camp' heet deze lessenreeks die focust op 'emotieregulatie'. Dit wil zeggen: het leren omgaan met emoties; met leuke en minder leuke gevoelens. Maar ook het versterken van de sociale omgang met klasgenoten en volwassenen (bv. leerkrachten) en het leren hulp zoeken als het niet goed gaat. 

Emotieregulatie is iets waar kinderen tussen 11 en 15 jaar vaak mee worstelen. Het op een goede manier leren omgaan met gevoelens verkleint het risico op het ontwikkelen van psychologische problemen. We geloven dus in het nut van dit initiatief, dat zal begeleid worden door twee experts in deze materie. 

mentale gezondheid.jpg

Straffe Strappers!

winnaars strapdag 2023.jpg

De Strapdag van 22 september was weer fantastisch! 

Niet minder dan 70 kinderen deden moeite om hun fiets, step, go-cart... een creatieve make-over te geven!  De resultaten mochten gezien worden. Wat een fantasie! Wat een handigheid! Wat een enthousiasme!

Alle deelnemers rolden en bolden over de catwalk, luid aangemoedigd door een laaiend publiek!

Een deskundige jury koos uiteindelijk zeven winnaars, één per klas.

Zij ontvingen een medaille uit handen van meester Jan.

Dit zijn de Strap-kampioenen van 2023: Aphrodite (1), Ayaz en Mia (2), Briek (3), duo Yuna & Lente (4), Finn (5) en Skye (6). Proficiat!!!

Meer foto's vind je in onze fotobib, in 'fotomap school'.

Praten over seksualiteit

Dinsdag 7 november 2023 om 20u00

 

Praten over seks, het is niet evident… Praten over seks met je kind, dat voelt vaak zelfs als een beetje horror! Hoe praat je over intimiteit en seksualiteit? Is dat überhaupt wel nodig? Vanaf welke leeftijd pak je dit het beste aan? Mijn kind stelt seksueel gedrag, hoe moet ik hiermee omgaan? Hoe weet ik welk seksueel gedrag leeftijdsadequaat is?

Deze vragen komen aan bod in deze lezing over seksualiteit.  Je krijgt concrete handvaten over hoe je die seksuele opvoeding thuis kan oppakken!

 

De organisatie is een samenwerking van de Gezinsbond Wuustwezel, Opvoedingspunt en gemeenteschool Klim Op.

 

Spreker is Chloé De Bie, klinisch seksuoloog, psycholoog en relatietherapeut

Locatie: GC 't Schoolhuis, Theo Verellenlaan 88, Wuustwezel

 

INSCHRIJVEN:

via mail naar inschrijven@olo-rotonde.be met vermelding van je naam, en telefoonnummer of bellen naar 03/270 06 73

Webinar-GGD-seksuele-voorlichting-groot.png

Klim Op bekroond met gouden Verkeer op School-medaille

Digitale schoolpoortmedaille Goud 2023.png

De VSV (Vlaamse Stichting Verkeerskunde) beloonde onze school met een gouden Verkeer op School-medaille. Klim Op kreeg deze bekroning wegens de inzet voor verkeers- en mobiliteitseducatie. Dit jaar reikte de VSV

38 briljanten, 141 gouden, 237 zilveren, 641 bronzen en 19 kleutermedailles uit, goed voor 1076 medailles in totaal. Bijna zeven op de tien basisscholen, 2438 in totaal, namen deel aan minstens één VSV-initiatief per jaar. 

Erkenning voor een praktijkgerichte aanpak van verkeerslessen

Met de medailles wil de VSV scholen in de eerste plaats bedanken en een steuntje in de rug geven. Scholen die deelnemen aan VSV-initiatieven zijn immers scholen die kiezen voor een praktijkgerichte aanpak van verkeerslessen, een aanpak die betere resultaten oplevert dan louter theorielessen in de klas.

Brons, zilver, goud...

Door deel te nemen aan een VSV-initiatief verdient een school telkens 1 punt. Wij nemen deel aan Het Grote Voetgangersexamen) en Het Grote Fietsexamen. Met de Grote Verkeerstoets testen we de verkeerskennis en risicoherkenning van onze leerlingen testen. Kinderen motiveren om tijdens de donkere maanden hun fluohesje te dragen en een fietshelm op te zetten doen we met het jaarlijkse Helm Op Fluo Top. 

Dag van de Sportclub

September is de maand van de sportclub, en om alle sporters te vieren hielden wij ook een 'dag van de sportclub'. De kinderen mochten in het sporttenue van hun club of geliefde sport naar school komen. Dat leverde een mooi en vooral heel sportief plaatje op!

Proficiat aan alle sportende Klim Op'ers!

dag van de sportclub 2023.jpg

Schaken, sport en computermeester

schaken 2023.jpg

In oktober beginnen we weer met schaken. Al wie wil kan meedoen. De lessen zijn zonder verplichting, maar je moet er wel voor inschrijven. Eens de kinderen gestart zijn, verwachten we dat ze met regelmaat aanwezig zijn. Anders schiet het niet op, natuurlijk.  Meester Lander is aanspreekpunt. De lessen worden gegeven door onze 'schaakmeesters'. Dat zijn vrijwilligers die het spelletje goed kennen en het ook weten over te brengen. 

Naast het schaken is er nog ander 'middagaanbod' in Klim Op. Kinderen kunnen extra ICT-lessen krijgen van computermeester Tim.  Ze leren er bijvoorbeeld programmeren!

Voor de kinderen met grote sporthonger organiseert onze turnjuf Dorien enkele toernooitjes in de loop van het schooljaar.  

Klim Op, altijd lekker bezig!

Feest in Ferm!  Feest mee!

Uitn_digi_KO23_Wuustwezel_Kinderen.jpg

Leerlingenraad

In oktober start onze leerlingenraad opnieuw op. De leerlingenraad bestaat uit  afgevaardigden van alle klassen, de zogenaamde 'klasburgemeesters'. Begin oktober worden er verkiezingen georganiseerd. In elke klas kunnen kinderen zich kandidaat stellen en vervolgens wordt uit deze kandidaten een klasburgemeester verkozen. Deze klasburgemeester vertegenwoordigt zijn/haar klas in de tweemaandelijkse vergadering.
In de leerlingenraad kunnen de afgevaardigden vragen stellen, suggesties doen en initiatieven nemen om het 'leven in de school' te verbeteren.

De eerste leerlingenraad gaat door op 17 oktober om 14.10 uur in het leerkrachtenlokaal.  

ideeën.jpg
bottom of page