top of page
nieuws.png

pagina vol nuttige, leuke en interessante weetjes

Veel nieuwe gezichten op onze Open Klasdag!

We waren blij met zoveel bezoekers op onze Open Klasdag!  Juf Anick ontving de nieuwe ouders en beantwoordde al hun vragen en bezorgdheden. 

De kleuters voelden zich al helemaal thuis dankzij de activiteiten die we voor hen in petto hadden. 

In ons praatcafé kon iedereen zich tegoed doen aan het dessertbuffet.  Dankzij vele creatieve bakkers was er keuze te over!  Het aanbod kon zo in de toog van een kwaliteitsbakkerij! Dank aan alle vrijwillige ouders en grootouders die hun beste bakvaardigheden getoond hebben.  De opbrengst van alle gebakjes gaat naar de kas van de (meerdaagse) schooluitstappen!

Nieuwe kleuters op bezoek

Binnenkort komen de nieuwe kleuters op bezoek in ons eerste leerjaar.  Zo kan de overstap naar het eerste leerjaar soepel verlopen.  Het is een grote, spannende stap in een kinderleven! 

Maar we doen nog meer om te zorgen voor een warme overstap.  Eind augustus, vlak voor de start van het nieuwe schooljaar zijn ouders en kleuters welkom op een startmoment in het eerste leerjaar.

Begin september volgt dan een infoavond, waar ouders meer uitleg krijgen over hoe er precies gewerkt wordt in ons eerste leerjaar.

open klasdag.jpg
open klasdag2.jpg

Nieuws van de directeur

Er is goed en minder goed nieuws over de directeur van Klim Op.  Zoals iedereen weet is meester Jan zijn laatste maanden aan het werk voor hij met pensioen gaat op 1 september. Helaas heeft hij zijn geliefde school al flink wat weken moeten missen. Een pittige longontsteking hield hem al die tijd aan de kant.  Hij hoopt snel de draad weer op te pikken zodat hij met een goed gevoel zijn carrière kan afsluiten. 

 

Het goede nieuws is dan weer dat er al een opvolger klaar staat voor meester Jan.  Na een intense selectieprocedure met een zestal kandidaten kwam niemand minder dan onze eigen meester Lander als beste kandidaat naar voren.

351020151_583381807116960_9065319288197903794_n.jpg

We zijn natuurlijk blij dat we iemand uit ons 'eigen nest' aan het roer van de school krijgen. We wensen meester Lander alle succes met het nieuwe hoofdstuk in zijn loopbaan. Meester Lander werkt al 15 jaar in Klim Op als zorgcoördinator en die taak zal nu door iemand anders overgenomen worden.  Wie dat wordt, daarover berichten we binnenkort!  

Mei verkeersmaand

In mei testen we traditioneel de theorie en de praktijk van onze verkeerslessen.

1, 2 en 3 doen proeven in een echte verkeersomgeving, en kunnen zo een voetgangers- of fietsbrevet verdienen. 

In 5 leggen ze de Grote Verkeerstoets af en de mannen van het 6de leerjaar doen hun fietsexamen in het echte verkeer. Dat doen ze op het vaste verkeerscircuit dat doorheen Gooreind loopt, aangegeven met speciale borden. Vooral oefenen is aangewezen!

Succes, iedereen!

Bord fietsroute.png

Vlaamse toetsen voor het 4de leerjaar

De ‘Vlaamse toetsen’ zijn er gekomen op initiatief van de Vlaamse overheid (ministerie van onderwijs).  Het zijn digitale proeven voor Nederlands en wiskunde die leerlingen uit alle netten in Vlaanderen afleggen. Ze worden volledig verbeterd door de computer.  

In de loop van de maand mei vinden de toetsen plaats in het vierde leerjaar, maar de volgende jaren is het de bedoeling dat er ook in het 6de leerjaar getest wordt. Ook in het secundair onderwijs worden de Vlaamse toetsen vanaf dit schooljaar ingevoerd.

De bedoeling van de overheid is om de kwaliteit van het onderwijs te testen en op niveau te houden. 

op laptop.jpg

Omdat leerlingen in de toekomst meerdere keren Vlaamse toetsen afleggen, brengt dat ook de leerwinst voor elke leerling in kaart.  Alle scholen krijgen een feedbackrapport, zodanig dat ze, indien nodig, aan hun verbeterpunten kunnen werken.

Nederlands en wiskunde  

De toets Nederlands meet begrijpend lezen: leerlingen krijgen vragen bij teksten in een betekenisvolle context. De toets wiskunde bestaat uit 2 delen: een breedtetoets en een aantal thematoetsen.   De thematoetsen focussen op specifieke thema’s, zoals bijvoorbeeld bewerkingen of meetkunde.  Voor de breedtetoets lossen leerlingen wiskundige problemen op. Daarbij moeten ze een waaier aan uiteenlopende vaardigheden tonen.

 

Onderwijskwaliteit

Onze school heeft een lange traditie in het bewaken van onze onderwijskwaliteit. Zo doen wij al jaren mee met de Igeantoets.  Die toets wordt in alle klassen afgenomen en iedere keer komt een ander vakgebied aan de beurt (meetkunde, begrijpend lezen, luistervaardigheden…).  In het 6de leerjaar doen we mee met de OVSG-toets, die gebaseerd is op de eindtermen voor alle vakken.  Met de resultaten van de toets en het feedbackrapport gaan we, indien nodig, aan de slag om onze onderwijskwaliteit te verbeteren.  Maar vaak zijn deze toetsen ook de bevestiging dat we als school op het juiste spoor zitten!

ICO-dag voor Wuustwezelse 6de leerjaren

De ICO-dag is een organisatie van alle Wuustwezelse scholen in samenwerking met het gemeentebestuur, bedoeld voor de leerlingen van het zesde leerjaar.

ICO staat voor ‘intercultureel onderwijs’, wat wil zeggen dat de kinderen zich inleven in verschillende groepen binnen onze samenleving.

Op donderdag 16 mei zijn kinderen van andere scholen te gast in ons 6de leerjaar, maar evengoed gaan er leerlingen van onze eigen school op bezoek naar een andere locatie. 

Alle zesdeklassers werken rond ‘verbinden - anders zijn (jezelf mogen zijn) - elkaar nodig hebben – respect’.

De kinderen worden gemixt zodat ze nieuwe leeftijdsgenoten kunnen ontmoeten om dan daarna hun ervaringen te kunnen delen met hun klasgenoten.

Het wordt vast een bijzondere ervaring!

ico.jpg

Levensbeschouwelijke feesten

image.png

De school werkt niet actief mee met de organisatie van deze feesten, maar in de lessen levensbeschouwing wordt er natuurlijk wel aandacht aan besteed.

 

Een overzichtje van alle rituele feesten:

 

Niet-confessionele zedenleer:

  • Lentefeest op zaterdag 27 april

  • Feest Vrijzinnige Jeugd zaterdag 27 april

  • Meer info: jorijn@schoolklimop.be  

 

Katholieke godsdienst:

  • Vormsel: zaterdag 13 april

  • Eerste communie: Zondag 12 mei  

 

Islam:

  • Start Ramadan: zondag 10 maart

  • Suikerfeest : donderdag 9 - vrijdag 10 april

De UiTPAS

Flyer-digitaal_UiTPAS_Wuustwezel.png

UiTPAS is een spaar- en voordeelkaart voor cultuur en vrije tijd. Met een UiTPAS spaar je punten bij heel wat activiteiten, die je vervolgens kan omruilen voor leuke voordelen, zoals een gratis ticket, kortingen of een gadget. Mensen met een beperkt budget krijgen met UiTPAS aan kansentarief bovendien een korting van 80% op alle UiTPAS-activiteiten binnen de regio Van Polder tot Kempen. Dat zijn de gemeenten Brasschaat, Brecht, Essen, Kalmthout, Schilde, Schoten, Stabroek, Wijnegem en Wuustwezel. 

Punten sparen met je UiTPAS kan over heel Vlaanderen bij deelnemende gemeenten en steden. Een UiTPAS kost €5 en blijft levenslang geldig. Als je jonger bent dan 18 jaar kost je UiTPAS €2 en wie recht heeft op kansentarief betaalt €1.

Als je een UiTPAS koopt, krijg je meteen leuke voordelen. Breng je identiteitskaart mee (of dat van je kinderen/partner als het voor hen is). Heb je recht op kansentarief? Breng dan ook een attest van verhoogde tegemoetkoming of schuldbemiddeling mee. Je kan een punt sparen bij elke UiTPAS-activiteit waaraan je deelneemt. Surf naar www.uitpas.be om te kijken waar je overal je UiTPAS kan bovenhalen. Klaar om je UiTPASportefeuille leeg te maken? Er is altijd wel iets leuks te vinden voor jouw aantal punten, of je er nu 5 of 500 bij elkaar gespaard hebt.

Ontdek alle omruilvoordelen in regio Van Polder tot Kempen via www.vanpoldertotkempen.be  of vraag aan een baliemedewerker of je er punten kan omruilen. 

Gevonden!  

Verloren voorwerpen? Check ons stapeltje!

20231221_081331.jpg

In onze refter liggen alle verloren voorwerpen netjes op een stapel, zoals je op de foto hiernaast kan zien.

Wil je kijken of er wat van je kind tussen ligt? Spring gerust even binnen.

Check goed of al de spullen van je oogappel gelabeld zijn.

Dan vinden we alles snel terug. 

  • fotoalbum
  • Facebook
bottom of page